Onderwijs

Het onderwijs is voortdurend in beweging. Regenboog Osseveld is ook in beweging en wil graag een lerende organisatie zijn. We vinden het belangrijk dat kinderen leren met hart, hoofd en handen. Daar blijkt al uit dat het draait om doen, denken en ook voelen. Soms moet er iets, soms kun je kiezen. Zo leer je verantwoordelijkheid nemen, omgaan met vrijheid en keuzes maken. Samen met u als ouder of verzorger blijven we op zoek naar wat uw kind in het onderwijs nodig heeft. Zo bouwen we aan een kleurrijke ontwikkeling, voor elk kind.

PCBO Apeldoorn
PCBO Regenboog Osseveld is een van de 27 christelijke basisscholen van de stichting Protestants Christelijk Basisonderwijs (PCBO) Apeldoorn. De scholen geven gezamenlijk les aan ruim 5500 kinderen en bestaat uit ongeveer 550 onderwijs- en ondersteunende professionals. De Raad van Bestuur bestaat uit twee personen, de Raad van Toezicht uit zes personen. De basisscholen worden door een stafbureau ondersteunt op gebied van Facilitair, ICT, Onderwijskwaliteit, HR en Marketing- en Communicatie en Financiën. Door deze manier van organiseren zetten we een professionele onderwijsorganisatie neer.

Ruimte voor groei
Ruimte voor groei is het motto van PCBO Apeldoorn. Want de basisschool is niet zomaar een periode. Dat is een tijd waar je als kind de basis krijgt voor de rest van je leven. Hoe je leert. Hoe je denkt. Hoe je speelt. Wat je droomt. Jij bent bijzonder en hebt unieke talenten meegekregen. Wij geven je ruimte voor groei. Met onze aandacht, ondersteuning, kennis en ervaring leer je jezelf kennen en ontwikkelen. Je ervaart de kracht van het verschil. Door samen te spelen en te leren, geven we je een brede en goede basis mee en leren we je te navigeren. Zodat jij een waardevolle/betekenisvolle bijdrage kan leveren aan onze toekomst.

Wij werken samen met kinderen en ouders om het beste in hen naar boven te halen. Iedere PCBO-school doet dat vanuit zijn eigen karakter en zijn eigen identiteit. Er is daarom altijd een school die bij u en uw kind past. Dat is onze kracht. Onze normen en waarden worden gevormd door het christelijke geloof. Ieder kind is welkom ongeacht zijn of haar achtergrond. Lees alles over PCBO Apeldoorn op www.pcboapeldoorn.nl